Σε ισχύ τίθενται από σήμερα, 1η Νοεμβρίου οι χρεώσεις στις χειραποσκευές για τις πτήσεις που εκτελεί η Ryanair

Η Ryanair μέχρι σήμερα επέτρεπε μία χειραποσκευή 10 κιλών εντός της καμπίνας και χρέωνε τις αποσκευές που παραδιδόταν στο check-in. Πλέον, οι επιβάτες της Ryanair που θέλουν να έχουν δεύτερη χειραποσκευή μαζί τους στην καμπίνα του αεροσκάφους, θα πρέπει να διαθέτουν «Προτεραιότητα Επιβίβασης» (αυτή συμπεριλαμβάνεται στους ναύλους Plus, Flexi Plus & Family Plus).

Το Priority Boarding κοστίζει 6€, αν αγοραστεί κατά την αρχική διαδικασία κράτησης του εισιτηρίου.
Αν αγοραστεί μετά από την αρχική κράτηση το κόστος ανέρχεται στα 8€.

Οι επιβάτες που δεν έχουν αγοράσει «Προτεραιότητα Επιβίβασης» θα μπορούν να έχουν μαζί τους στην καμπίνα του αεροσκάφους μόνο μια μικρή χειραποσκευή (τσάντα χειρός).
Mία επιπλέον αποσκευή έως 10kg θα πρέπει να παραδίδεται για check-in στο γκισέ της Ryanair πριν οι επιβάτες περάσουν από την ασφάλεια του αεροδρομίου.
Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν να πάρουν μαζί τους μία αποσκευή έως 10kg προς 8€ αντί για μία αποσκευή έως 20kg προς 25€

Σύμφωνα με την εταιρία, στόχος δεν είναι η αύξηση των εσόδων της αλλά η μείωση των καθυστερήσεων στις πτήσεις αφού πολλοί επιβάτες καθυστερούσαν μέχρι να βρουν χώρο να τοποθετήσουν τη βαλίτσα στο αεροπλάνο.
πηγή:huffingtonpost.gr

Κοινοποίησε :)