Εργασία από το σπίτι: Πως να είσαι αποδοτικός και μέσα στους χρόνους σου χωρίς να εξουθενωθείς

Η εργασία από το σπίτι έγινε αναγκαία δεδομένων των συνθηκών,αλλά μην βιάζεσαι να χαρείς, γιατί κρύβει μια μεγάλη παγίδα: Να ξεφύγεις των χρόνων σου, και να αποδιοργανωθείς τελείως.

Ας δούμε πως μπορείς να οργανωθείς σωστά και να δουλέψεις τόσο, όσο όταν βρισκόσουν στο γραφείο:

Πρωινή ρουτίνα

Πρωταρχικό ρόλο παίζει η ρουτίνα. Είναι αρκετά δελεαστικό το να παραμείνεις με τις πυτζάμες αλλά μην το κάνεις. Δεν σου λέω φυσικά να φορέσεις ψιλοτάκουνα, αλλά, να ντυθείς με απλά καθημερινά ρούχα, ή με μια φόρμα.

Επίσης: Εκμεταλλεύσου το χρόνο που θα σπαταλούσες για να πας στο γραφείο και πήγαινε για περπάτημα. Έστω και μισή ώρα, θα σου κάνει καλό. Θα σε ξυπνήσει, και θα σε τονώσει. Στη συνέχεια, φάε το πρωινό σου και ξεκίνα όπως θα έκανες αν ήσουν στο γραφείο.

MAN WORKING

Δημιούργησε τον χώρο που θα εργαστείς

Για πολλούς δεν είναι εύκολο, καθώς δεν υπάρχει ένα ξεχωριστό δωμάτιο που θα μπορούσε να γίνει ένα ωραίο, άνετο γραφείο. Αν έχεις τον χώρο, φτιάξε το γραφείο σου και αγόρασε μια άνετη καρέκλα γραφείου που θα ξεκουράζει το σώμα σου.

Αν πάλι δεν έχεις χώρο, χρησιμοποίησε μέρος του τραπεζιού σου. Τοποθέτησε μερικά φυλλώδη φυτά στη μέση για να το διαχωρίσεις από το υπόλοιπο τραπέζι. Όταν τελειώνεις την δουλειά σου να κρύβεις τα χαρτιά σου σε έναν φακέλους, για να μην δημιουργηθεί χάος, και να ξέρεις που έχεις τι.

Κάνε σωστή διαχείριση του χρόνου σου

Είναι πάρα πολύ εύκολο όταν είσαι στο σπίτι να ξεφύγεις , να περάσει η ώρα, και μετά να τρέχεις να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα, με αποτέλεσμα αργά το απόγευμα να εργάζεσαι ακόμα.

Έρευνες έδειξαν ότι όσοι εργάζονται από το σπίτι είναι το ίδιο ίσως και περισσότερο παραγωγικοί, αλλά έχουν ένα πρόβλημα: Ξεφεύγουν στους χρόνους τους, και έτσι δουλεύουν περισσότερες ώρες. Όρισε όρια και διαχειρίσου τον χρόνο σου προσεκτικά. Προσπάθησε να υιοθετήσεις το ίδιο ωράριο που είχες και πριν. Πες ότι είσαι στη δουλειά σου.

 

Μην ξεχνάς τα διαλείμματα

Να κάνεις διάλειμμα όπως και όταν ήσουν στην δουλειά σου. Κατανάλωσε θρεπτικά σνακς, και βγες λίγο στο μπαλκόνι να πάρεις φρέσκο, καθαρό αέρα. Αν το παραλείψεις πολύ σύντομα θα ανακαλύψεις ότι επηρεάζεται η συγκέντρωσή σου, η υγεία, αλλά και η παραγωγικότητα σου.

WORKING FROM HOME

Μίλα με τους συναδέλφους σου

Προγραμμάτισε συχνά meetings, και συζητήστε τα θέματα της δουλειάς σας. Μιλήστε με video, δείτε ο ένας τον άλλον. Θα σε βοηθήσει να ζεις το εργασιακό περιβάλλον, ακόμα και αν ο καθένας από εσάς βρίσκεται στο σπίτι του.

Τελείωσε το οχτάωρο σου

Γίνε παραγωγική μέσα στην ημέρα σου, και φρόντισε να έχεις τελειώσει τις δουλειές σου την ώρα που κανονικά θα σχολούσες από τη δουλειά σου. Μετά το πέρας του 8ώρου σου, κλείσε υπολογιστές, μάζεψε το χώρο εργασίας σου και προετοίμασε την επόμενη μέρα.

Πηγή: megeia.gr

Κοινοποίησε :)