Πως αντιδρούν οι HR Managers στην πανδημία?

Covid19 και HR… It’s Complicated

Οι μέρες κυλούν βασανιστικά. Η πανδημία είναι πάντα εδώ. Ο Covid19 προκαλεί ασφυξία. Παντού!

Τα τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού είχαν μια δύσκολη δουλειά και πριν από την πανδημία. Όπως αναφέρει το HRB Magazine το 2019, περισσότερο από το 50% των HR Managers έδωσαν σκληρό αγώνα για να διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι είχαν τις απαραίτητες δεξιότητες για να επιβιώσουν και να ανταποκριθούν σε έναν ολοένα και περισσότερο ψηφιοποιημένο χώρο εργασίας.

Η κουβέντα ήταν πάντα σχετικά με την επόμενη μέρα, τις νέες τεχνολογίες και το αντίστοιχο εργασιακό περιβάλλον. Η εξ αποστάσεως εργασία δεν ήταν παρά ένα αναγκαίο κακό για τους περισσότερους. Η φυσική παρουσία μονίμως ήταν must. Ο Covid-19 άλλαξε τα πάντα.

Σήμερα, οι HR Managers εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο, λαμβάνοντας πρωτοφανή μέτρα για να διατηρήσουν τους υπαλλήλους τους ασφαλείς και να διασφαλίσουν ότι οι εταιρείες τους θα επιβιώσουν. Προσαρμόζονται στη μαζική απομακρυσμένη εργασία. Δημιουργούν επιχειρηματικά σχέδια, καταρτίζουν διαδικασίες επείγουσας επικοινωνίας και παράλληλα λειτουργούν και ως γιατροί για την αποφυγή εξάπλωσης μικροβίων και δη του ιού στο γραφείο.

Οι Leaders του HR θα πρέπει να αρχίσουν να συνεργάζονται περισσότερο με τους υπαλλήλους σε κάθε επίπεδο. Τώρα είναι η ώρα να εστιάσουν στις διαπροσωπικές σχέσεις παρά στον έλεγχο, τα πρότυπα και την ιεραρχία. Η δύναμη της συλλογικής νοημοσύνης είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί.

 

covid

Τα νερά είναι αχαρτογράφητα. Εμβόλιο δεν βρίσκεται και η παρούσα κατάσταση στα γραφεία δίχως προσωπικό και τηλεργασία γίνεται συνήθεια. Απαιτείται οργάνωση και εμπιστοσύνη. Eκείνοι που κατανοούν την πολυπλοκότητα της κατάστασης οφείλουν να βλέπουν την απόδοση της εταιρείας ως αποτέλεσμα ανοικτής και σαφούς επικοινωνίας, θετικών σκέψεων και αυτοδιαχείρισης.

Αν και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του COVID-19 είναι επί του παρόντος άγνωστες, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι η επίδρασή της σε όλα τα επίπεδα της ζωή θα είναι βραχύβια.

Αποδείχθηκε ότι μια πανδημία δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Ο Covid19 είναι μόνο η αρχή, αλλά και ευκαιρία για διαφορετική σκέψη και λειτουργία στις εργασιακές σχέσεις. Δεν είναι απλά ένα μοναδικό, ανώμαλο γεγονός, αλλά αποτελεί μια «νέα πραγματικότητα» που προσφέρει νέες ευκαιρίες στις οποίες θα πρέπει να δουλέψουν όλοι για να προσαρμοστούν γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά.

Οι νέες τεχνολογίες και η εξ αποστάσεως εργασία δεν είναι μια «κακή παρένθεση», αλλά ανάγκη. Ας μην κλείνουμε τα μάτια.

Οι προσευχές και η προσμονή για άμεσο τέλος στον κορωνοϊό και σε όσα έχει προκαλέσει δεν προδίδουν μήτε έξυπνη λειτουργία ούτε διορατικότητα.

Η νέα συνήθεια έχει ήδη διαμορφωθεί.

Βασιλική Κεφαλά, MSc, MBA
HR Recruiter

 

Κοινοποίησε :)