Μήπως είστε ανάμεσα σε εκείνους που πιστεύουν ότι η δουλειά τους ευθύνεται για τα παραπανίσια κιλά τους;
Σύμφωνα με μία έρευνα του Career Builder, περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους (55%) θεωρούν ότι είναι υπέρβαροι, με το 39% από αυτούς να λένε ότι πήραν βάρος στη δουλειά τους.
Άλλοι πάλι θεωρούν ότι έχουν αδυνατίσει εξαιτίας της δουλειάς τους, αν και σε μικρό ποσοστό (16%), ενώ το 45% δηλώνει ότι το βάρος τους παρέμεινε το ίδιο.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι το σωματικό βάρος μπορεί να έχει κάποια επίδραση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται στο γραφείο. Σχεδόν ένας στους πέντε εργαζόμενους (18%) πιστεύει ότι όσοι είναι λεπτοί και γυμνασμένοι έχουν καλύτερη μεταχείριση στον χώρο εργασίας τους.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Παρ’ όλα αυτά, σίγουρα δεν μας αρέσει να παίρνουμε βάρος, όχι μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά και για λόγους υγείας. Γι’ αυτό καλό είναι να ακολουθήσουμε μερικές συμβουλές…  

 • Αποφύγετε τα πολλά κεράσματα:

  21% των εργαζομένων που έχουν πάρει βάρος στη δουλειά τους «κατηγορούν» εν μέρει τους συναδέλφους τους που φέρνουν γλυκά στο γραφείο. Αρνηθείτε ευγενικά το κέρασμα, ειδικά όταν αυτό γίνεται τακτικά. Βάλτε ως στόχο ότι επιτρέπεται να υποκύπτετε στον πειρασμό μία φορά την εβδομάδα.

 • Εντάξτε την άσκηση στην καθημερινή σας ρουτίνα:

  Σύμφωνα με την έρευνα, το 42% των εργαζομένων δεν ασκούνται τακτικά, ενώ το 13% δεν ασκείται καθόλου. Δοκιμάστε να κατεβείτε από το λεωφορείο ή το μετρό μια στάση νωρίτερα, ή να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας πιο μακριά και περπατήστε λίγο μέχρι τη δουλειά. Προτιμήστε τις σκάλες από το ασανσέρ, όταν πρέπει να πάτε σε άλλο όροφο του κτιρίου.

 • Σηκωθείτε από το γραφείο:

  Στο σύγχρονο περιβάλλον γραφείου συνήθως στέλνουμε ένα μήνυμα με email ακόμη και στους συναδέλφους που βρίσκονται λίγα γραφεία μακριά από το δικό μας. Όταν έχετε την ευκαιρία, πηγαίνετε ως εκεί να συνεννοηθείτε από κοντά, θα σας κάνει καλό να περπατήσετε, έστω και λίγο.

 • Πάρτε φαγητό από το σπίτι:

  Το 28% των εργαζομένων που πήραν βάρος στη δουλειά τους λένε ότι παράγγελναν τακτικά φαγητό απ’ έξω. Όταν όμως ετοιμάζετε από το σπίτι το φαγητό σας, γλιτώνετε από την παρότρυνση της στιγμής, που συνήθως οδηγεί σε λιγότερο υγιεινές επιλογές.

 • Μείνετε ενυδατωμένοι:

  Πολύ συχνά, μπερδεύουμε τη δίψα με το αίσθημα της πείνας. Να έχετε ένα μπουκάλι νερό στο γραφείο σας και να πίνετε συχνά από λίγο. Αυτό θα σας κρατήσει μακριά από τα αναψυκτικά. Εάν αισθάνεστε πως θέλετε ένα σνακ, πιείτε λίγο νερό και περιμένετε 20 λεπτά. Αν είστε ακόμα πεινασμένοι, φάτε κάτι υγιεινό.
  πηγή:kariera.gr

Κοινοποίησε :)