Είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες στον πλανήτη. Και σίγουρα ένας από τους ανθρώπους που άλλαξαν την έννοια του «προσωπικού υπολογιστή». O Bill Gates είναι ο άνθρωπος πίσω από την Microsoft. Έγινε δισεκατομμυριούχος μόλις στα 31 του χρόνια το 1986. Και μέχρι σήμερα διατηρεί μια μεγάλη περιουσία στα χέρια του.

Κάποτε είχαν ρωτήσει τον Bill Gates σχετικά με το ποιο είναι το «μυστικό της επιτυχίας». Άλλωστε ο ίδιος ξεκίνησε την Microsoft από το μηδέν και κατάφερε να την φτάσει στην στην κορυφή. Ο διάσημος επιχειρηματίας έδωσε μια ιδιαίτερη απάντηση.

«Δεν υπάρχει μυστικό. Δούλεψα πολύ σκληρά πάνω στην ιδέα μου, για να την κάνω όσο καλύτερη μπορώ. Μετά άρχισα να χτυπώ την μια πόρτα μετά την άλλη», είπε αρχικά ο Gates.

Και εξήγησε ότι το πιο σημαντικό πράγμα και στην δική του ιστορία ήταν η επιμονή. «Έδειξα την ιδέα μου σε 1.2000 ανθρώπους. Οι 900 είπαν αμέσως όχι. Οι άλλοι 300 έδειξαν ένα ενδιαφέρον. Από αυτούς οι 85 έκαναν κάποια κίνηση. Οι 30 την εξέτασαν πιο λεπτομερώς. Οι 11 με έκαναν πολύ-εκατομμυριούχο», τόνισε.

«Μην τα παρατάς. Συνέχισε να προχωράς μέχρι να δεις τα αποτελέσματα που θες», λέει ο Bill Gates. Ακόμα κι αν ακούσεις κάποια «όχι» στην αρχή, προσπέρασε τα. Και μόνο έτσι θα έχεις πιθανότητες να ακούσεις μεγάλα «ναι» στην συνέχεια της διαδρομής.

πηγη

Κοινοποίησε :)