Αν δουλεύεις απ΄το σπίτι θα τρελαθείς στην περίπτωση που δεν βρίσκεις ευκαιρίες και δικαιολογίες να βγαίνεις έξω!

  1. Η άσκηση στην καθημερινότητα μας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αλλάξουν οι ρυθμοί μας στο τέλος της ημέρας μετά από τη δουλειά είναι οι… υψηλές ταχύτητες, με άλλα λόγια, η άσκηση. Η άσκηση αυξάνει τις ενδορφίνες, που και μας κάνουν να νιώθουμε ευτυχισμένοι, μειώνοντας παράλληλα την αδρεναλίνη και την κορτιζόλη. Σχεδόν οποιαδήποτε μορφή άσκησης θα φέρει αυτό το αποτέλεσμα, αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι οι αερόβιες ασκήσεις όπως το ποδήλατο ή το τζόκινγκ δίνουν τη μεγαλύτερη παραγωγή σεροτονίνης που μπορεί να μας βοηθήσει στην καλή διάθεση.

How to do it: Σαφώς και είναι καλύτερα να βγούμε από το σπίτι. Το τζόκινγκ ή το ποδήλατο στον δρόμο είναι υπέροχο, αλλά και το γυμναστήριο κακό δεν είναι και καμιά φορά λειτουργεί ακόμη καλύτερα γιατί η συνδρομή που πληρώνουμε θα είναι σίγουρα κινητήρια δύναμη για να μην χάνουμε την ευκαιρία να γυμναστούμε.

  1. O διαλογισμός ίσως να είναι και αυτός μια κάποια λύση

Αν έχουμε το αίσθημα ότι δεν μπορούμε να απομακρυνθούμε από την οθόνη του υπολογιστή επειδή έχουμε τόσο πολλά να κάνουμε, τότε σίγουρα αυτή είναι Η ένδειξη ότι πρέπει να απομακρυνθούμε από αυτή πάραυτα! Μια στιγμή ξεκούρασης και διαλογισμού για λίγα λεπτά τουλάχιστον μέσα στην ημέρα, μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην ικανότητά μας να δούμε και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα από μία νέα οπτική πλευρά και να αποδίδουμε γενικότερα καλύτερα.

How to do it: Είναι πιο απλό από ότι μπορεί να μας ακούγεται. Απλά διαλέγουμε μία άνετη καρέκλα που υπάρχει στον χώρο μας και με τα πόδια μας επίπεδα στο πάτωμα, τη σπονδυλική μας στήλη ευθεία και το κεφάλι μας να υποστηρίζεται, ξεκουράζουμε τα χέρια μας ακουμπώντας τους αγκώνες μας στους βραχίονες της καρέκλας, παίρνουμε βαθιές και ήρεμες ανάσες με κλειστά τα μάτια. 5 λεπτά είναι αρκετά!

  1. Διώχνουμε το stress με ένα μπάνιο

Είναι η πιο παλιά τεχνική που υπάρχει και το ξέρουμε όλοι. Όταν σκεφτόμαστε κάτι που πρέπει να κάνουμε και μπορεί να μας αγχώνει ή όταν σκεφτόμαστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στη δουλειά και φορτιζόμαστε συναισθηματικά, τότε το splish splash αποτελεί μία καλή και εύκολη λύση να αποφορτιστούμε.

How to do it: Δεν χρειάζονται οδηγείες!

  1. Στο τέλος της ημέρας, υπάρχει και ζωή!

Η μεγαλύτερη δυσκολία με τη δουλειά στο σπίτι είναι ότι δεν έχει τέλος η εργασιακή ημέρα. Πάντα υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να λυθούν και άλλες δουλειές που πρέπει να γίνουν οπότε αν είσαι συνεχώς στον χώρο της εργασίας σου, δεν θέτεις ωράριο από μόνος σου.

Όπως οι καλλιτέχνες στο τέλος της ημέρας καλύπτουν το καβαλέτο τους με ένα λευκό πανί, έτσι και κάθε εργαζόμενος πρέπει να «σκεπάζει» τη δουλειά του και να την αφήνει πίσω του. Ας το ζήσουμε σαν μία τελετή όταν ξεκινάμε και τελειώνουμε την ημέρα μας, αποτρέποντας τον εαυτό μας από τον πειρασμό να κοιτάξουμε και λίγο τα email μας τη ώρα που θα έπρεπε να χαλαρώσουμε.

How to do it: Αν το βασικό εργαλείο της δουλειάς μας είναι ο υπολογιστής μας, τότε είναι απλό, ένα ON – OFF, αρκεί. Αν είναι ένα ολόκληρο δωμάτιο που το διαθέτουμε για αυτό το λόγο, και πάλι είναι αρκετά απλό γιατί θα πρέπει απλώς να κλείσουμε την πόρτα πίσω μας.  Αν όμως, έχουμε έναν υπολογιστή που χρησιμοποιείται τόσο για προσωπικούς όσο και για επιχειρηματικούς σκοπούς ή το γραφείο μας βρίσκεται στο σαλόνι μας, τότε θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο εγκρατείς και να μάθουμε να επιβαλλόμαστε στο άγχος μας.
πηγή:kariera

Κοινοποίησε :)