Νιώθετε παγιδευμένοι σε μία δουλειά και θεωρείτε ότι,  πλέον, δεν είναι η καταλληλότερη για εσάς;
Eίστε  έτοιμοι για αλλαγή σταδιοδρομίας, αλλά δεν έχετε ιδέα τι άλλο θα μπορούσατε να  κάνετε – ή από που να αρχίσετε;
Ιδού οι 4 κορυφαίες στρατηγικές που θα σας  οδηγήσουν στην επιτυχία.

1. Τέρμα η σκέψη, ώρα για δράση

Όταν δεν ξέρετε με τι θέλετε να ασχοληθείτε και  αναζητάτε αγωνιωδώς νέες θέσεις εργασίας, προς πάσα κατεύθυνση, είναι σχεδόν  δεδομένο πως εν τέλει θα μείνετε “παγιδευμένοι” στην παρούσα  κατάσταση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι καλύτερο να επιδιώξετε νέες  γνωριμίες, να λάβετε μέρος σε συνέδρια ή να έρθετε σε επαφή με ανθρώπους, των  οποίων θαυμάζετε τη δουλειά τους. Έτσι θα γνωρίσετε νέο κόσμο, θα πάρετε ιδέες,  θα εντοπίσετε και θα αναπτύξετε καλύτερα τις δυνατότητές σας.

2. Οικοδόμηση νέων σχέσεων

Αντί να χάνετε τον χρόνο σας, κάνοντας αιτήσεις για  νέες θέσεις εργασίας για τις οποίες δεν διαθέτετε την ανάλογη εμπειρία και ως  εκ τούτου να βιώνετε συνεχείς απορρίψεις, εκμεταλλευτείτε τον χρόνο σας και  χτίστε νέες σχέσεις. Η οικοδόμηση των ανθρωπίνων σχέσεων είναι ο καλύτερος  τρόπος ανάπτυξης νέων ευκαιριών, διότι σας επιτρέπει να παρουσιάσετε τις  δεξιότητες και τις δυνατότητές σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δικτυωθεί με τον  καλύτερο τρόπο, για παράδειγμα, στο LinkedIn και μην  χάνετε την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με ανθρώπους διά ζώσης.

3. Σωστή διαχείριση χρόνου

Η διαδικασία αλλαγής σταδιοδρομίας απαιτεί χρόνο και  προσπάθεια, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υπάρχουσα  επαγγελματική σας ζωή. Στην εποχή μας, οι συνθήκες εργασίας έχουν γίνει αρκετά  ευέλικτες και οι εργοδότες προσφέρουν τη δυνατότητα μερικής απασχόλησης και  αναπροσαρμογής ωραρίου. Αξιοποιήσετε, λοιπόν, όσο το δυνατόν καλύτερα τον χρόνο  σας και επικεντρωθείτε στον νέο σας στόχο.

4. Βοήθεια

Όλοι κατανοούμε ότι η απόφαση αλλαγής επαγγελματικής  πορείας είναι μία δύσκολη απόφαση και η κατάσταση χρήζει βοήθειας. Γι’ αυτό, φροντίστε να  χτίσετε γύρω σας μία ομάδα υποστήριξης που θα αποτελείται από φίλους,  συναδέλφους, μέντορες, αλλά και ανθρώπους που εργάζονται ήδη στον τομέα που σας  ενδιαφέρει ή μεταπήδησαν σε αυτόν. Μάθετε από αυτούς, συμβουλευτείτε τους και  ζητήστε τη βοήθειά τους, ώστε να ξεπεράσετε τους φόβους σας και να προχωρήσουμε  ταχύτερα προς την αλλαγή καριέρας.
πηγή:kariera.gr

 

Κοινοποίησε :)