Στη σύγχρονη εποχή, που πρέπει να αποδίδουμε στο 100% καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, είναι σημαντικό να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας να αντέχουν στην πίεση.

Η παραγωγικότητα μας μπορεί να επηρεαστεί από τα επίπεδα της κούρασης, από την ίδια τη δουλειά ή και από άλλους εργασιακούς παράγοντες.Αυτό που αποδεικνύεται με τα χρόνια είναι ότι το  να δουλεύουμε πολλές ώρες δεν είναι και τόσο… cool τελικά καθώς μελλοντικά θα ανακαλύψουμε ότι θα ήταν καλύτερο να επενδύσουμε στον εαυτό μας, φροντίζοντας τον και λίγο. Δηλαδή, δουλεύοντας έξυπνα και όχι, απαραιτήτως, σκληρά!

Ας δούμε όμως τρόπους που θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τον στόχο μας.

Θέτουμε τα όρια μας

Όταν είμαστε πάντα διαθέσιμοι για τους άλλους, αναπόφευκτα, θα εξαντληθούμε. Μας χρειάζεται που και που χρόνος για να ελέγξουμε τα προσωπικά μας email ή ακόμα και τα κοινωνικά δίκτυα. Αυτές είναι δραστηριότητες που θα μας ξεκουράσουν και αυτόματα.

Προσωπικός χρόνος

Δεν χρειάζεται να αναβάλουμε συνέχεια τα πράγματα που μας αφορούν άμεσα μέχρι και την τελευταία στιγμή. Όπως για παράδειγμα την υγεία μας – τόσο σημαντική για εμάς! Υγιεινή διατροφή και καθημερινή άσκηση είναι εκείνα που δεν πρέπει να αμελούμε, ενώ πρέπει να τα προσφέρουμε απλόχερα στον εαυτό μας. Ας ασχοληθούμε ακόμα και με τις πιο απλές οικιακές δουλειές, όπως η τακτοποίηση των ρούχων μας, που μπορεί να αποσπάσουν εύκολα την προσοχή τού «τόσο –εργασιακά- απασχολημένου» εαυτού μας. Εξάλλου, πότε θα προλάβουμε να σκεφτούμε τι θα φορέσουμε το πρωί που πρέπει να φύγουμε γρήγορα από το σπίτι;

Διαλείμματα / Παύσεις

Ολοι έχουμε παρακολουθήσει ντοκιμαντέρ στο National Geographic: ας αναλογιστούμε, λοιπόν, πόσες φορές έχουμε δει μία τσίτα να τρέχει; –  Πολλές! Αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε είναι ότι μπορούν να διατηρήσουν την ανώτατη ταχύτητά τους για ελάχιστο χρονικό διάστημα χωρίς να διακινδυνεύσουν συνολική εξάντληση. Γιατί να πιστεύουμε πως εμείς μπορούμε καλύτερα; Το γεγονός ότι νιώθουμε υπερδιέγερση κάποιες στιγμές, δεν σημαίνει πως αυτό δεν θα εξασθενίσει. Και, σύντομα, δεν θα καταφέρνουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας στο έπακρο. Μια βόλτα για να πάρουμε λίγο καθαρό αέρα είναι η λύση καθώς θα επιστρέψουμε ανανεωμένοι και έτοιμοι να συνεχίσουμε.

Κεφάλαιο, φίλοι

Μεγαλώνουμε και ο ελεύθερος χρόνος μας περιορίζεται, απομακρυνόμαστε από τους φίλους μας και συχνά ρίχνουμε σε εκείνους την ευθύνη για αυτό. Είναι κρίμα να χάσουμε τους ανθρώπους που κάποτε έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και θα παίζουν για πάντα. Είναι θεμελιώδες και αναγκαίο για την ψυχική μας ισορροπία να βρίσκουμε χρόνο για όσους αγαπάμε.

Η απάντηση είναι «όχι»

Το πρόγραμμα μας είναι φορτωμένο αλλά τη στιγμή που κάποιος χρειάζεται βοήθεια είμαστε οι πρώτοι εθελοντές. Αυτό πρέπει να σταματήσει και να ξεκινήσουμε να λέμε όχι – η διαφορά στον χρόνο μας θα φανεί αμέσως αφού αυτομάτως θα εξοικονομήσαμε λίγη ώρα για εμάς.

Ζήτω η τελειότητα #Not

Η τελειότητα δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Τις περισσότερες φορές κανείς δεν θα προσέξει τα μικρά πράγματα για τα οποία αγχωνόμαστε.

«Σπάμε» σε κομμάτια κάθε εργασία

Αυτό είναι σημαντικό: διαιρώντας ένα έργο μπορεί να αποδυναμωθεί στο μυαλό μας και να μας φανεί πιο εφικτή η διεκπεραίωση του. Αν «σπάσουμε» κάτι που μας φαίνεται μεγάλο σε μικρότερα τμήματα, μπορούμε να γιορτάσουμε κάθε μικρή νίκη κατά τη διαδρομή. Αυτό θα λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας στο σύνολό της πιο χαλαρά.

Μεταβίβαση

Ας μείνουμε σε αυτά που γνωρίζουμε καλά και ας προωθήσουμε αλλού τα υπόλοιπα. Γιατί; Είναι απλό. Προσπαθώντας να κάνουμε κάτι που δεν συγκαταλέγεται στη λίστα με τις δεξιότητες μας θα μας πάρει πολύ περισσότερο χρόνο από όσο θα έπαιρνε σε κάποιον που είναι της ειδικότητας του. Υπάρχουν καλοί συνεργάτες που θα μας λύσουν το πρόβλημά μας. Δεν είναι ντροπή να ζητάς βοήθεια και να παραδέχεσαι πως δεν είσαι ειδήμων σε όλα. Ισα ίσα που ένα καλός εργοδότης, αυτό θα το εκτιμήσει.
πηγή:kariera

Κοινοποίησε :)