Για εσένα που θέλεις να διαβάζεις βιβλία αλλά δεν τα καταφέρνεις όσο θα ήθελες, υπάρχει τρόπος.

Κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα μάθεις από το διαδίκτυο. Για αυτή τη δουλειά υπάρχουν εξαιρετικά βιβλία, όποιο κι αν είναι το αντικείμενό σου, βιβλία που είναι γραμμένα ακριβώς για αυτό τον λόγο: για να σε πάνε ένα βήμα (επαγγελματικά ή προσωπικά) παρακάτω. Έλα όμως που συνήθως αγοράζουμε αυτό το φοβερό βιβλίο που ψάχναμε, κι εκείνο καταλήγει να αραχνιάζει στο κομοδίνο μας ή να γίνεται σουβέρ  για να ακουμπάμε τα ποτήρια μας. Κρίμα και άδικο. Αν είσαι από τους τύπους που ξέρουν τι θησαυρούς μπορεί να βρεις σε ένα βιβλίο αλλά αποτυγχάνεις να «σκάψεις» επαρκώς για να βρεις τους θησαυρούς αυτούς, μαζέψαμε 8 γρήγορα τρικς που θα βάλουν τα βιβλία στη ζωή σου.

  1. Κάνε καλή έρευνα: βρες βιβλία που πραγματικά σε ενδιαφέρουν. Είναι πιθανότερο να σε «κρατήσει» κάτι που βρίσκεται ακριβώς μέσα στα ενδιαφέροντα και τους επαγγελματικούς στόχους σου.
  2. Ρώτα στο βιβλιοπωλείο: μην ντραπείς. Αυτή είναι η δουλειά τους. Πες τους τι σκέφτεσαι και άσε τους να σου κάνουν προτάσεις.
  3. Φτιάξε λίστα. Έχουμε αναλωθεί πολύ στις wishlists με τα μπλουζάκια που θέλουμε να αγοράσουμε, με τα γκατζετάκια που θέλουμε να αποκτήσουμε, και έχουμε αφήσει στο έλεος του θεού τις λίστες με τα βιβλία που θέλουμε να διαβάσουμε.
  4. Κουβάλα πάντα ένα βιβλίο μαζί σου. Στο μετρό, στο γραφείο, στις διακοπές. Κυρίως τώρα που είναι καλοκαίρι, είναι ο ιδανικός χρόνος για να το βάλεις στην καθημερινότητά σου. Γίνεται και καταπληκτική σκιά από τον ήλιο πάνω από το κεφάλι σου.
  5. Κάν’ το συνήθεια. Υπολόγισε δηλαδή χρόνο για διάβασμα μέσα στην εβδομάδα, όπως υπολογίζεις χρόνο για προπόνηση, για krav maga, για calisthenics, για πλέξιμο, για οτιδήποτε σου αρέσει.
  6. Μίλα για το βιβλίο σου. Ακόμα κι αν η παρέα σου ή οι συνάδελφοι μπορεί να σε κοιτάζουν στην αρχή σαν άλιεν, στο εγγυώμαι: μόλις φύγεις θα το googl-άρουν για να δουν τι είναι.
  7. Αν είσαι addicted στις συσκευές, όπως το 99,9% από εμάς, συνδύασε το βιβλίο με μια συσκευή σου. Δηλαδή με αφορμή το βιβλίο, ψάξε στο κινητό ή στο tablet σου άρθρα, επεξηγήσεις, κριτικές για το βιβλίο κ.ά. Για παράδειγμα εγώ διαβάζω συνήθως βιβλία «λόγου». Παράλληλα ψάχνω στο κινητό για δύσκολες λέξεις που δεν καταλαβαίνω, για κινήματα σκέψης που δεν ξέρω, και ούτω καθεξής.
  8. Ξεκίνα από τα μικρά. Και αργότερα προχώρα προς τα μεγαλύτερα και ογκωδέστερα σε αριθμό σελίδων βιβλία. Δηλαδή μην ξεκινήσεις με την «Εξωγενή Οικονομική Μεγέθυνση» του Βαρελά που είναι σχεδόν 500 σελίδες. Άρχισε με κάτι πιο μικρό, εύκολο και συνοπτικό που είναι πιθανότερο να το τελειώσεις κάποια στιγμή

πηγή

Κοινοποίησε :)