Αυτές είναι μερικές μόνο από τις πιο περίεργες δουλειές που υπάρχουν στον πλανήτη. Και κάνουν τις δικές μας τις υπόλοιπες να μοιάζουν τόσο μα τόσο συνηθισμένες.
1. Ωραία (και επαγγελματίας) κοιμωμένη
Αν σας έλεγαν ότι θα πληρώνεστε για να κοιμάστε, τι θα λέγατε; Ερευνητικά κέντρα που μελετούν τη λειτουργία του εγκεφάλου κατά τον ύπνο ή ιατρεία για διαταραχές ύπνου, ή ακόμα και βιομηχανίες στρωμάτων, πληρώνουν για να κοιμηθείς και να καταγράψουν την ποιότητα του ύπνου σου. Καθόλου κακό.
2. Εξολοθρευτής τσίχλας
Επειδή οι τσίχλες είναι ωραίες όταν τις μασάς, αλλά όχι τόσο ωραίες όταν είναι κολλημένες σε δέντρα, κολώνες, τοίχους και πατώματα, γεννήθηκε μια δουλειά που βρίσκει λύση σε αυτό. Οι εξολοθρευτές τσίχλας φροντίζουν να εξαφανίσουν ανεπιθύμητες τσίχλες από όπου χρειάζεται. Στην Ιρλανδία και αλλού.
3. Στυλίστας ελεφάντων
Δε μπορείς να αφήσεις τον ελέφαντά σου να βγει από το σπίτι φορώντας ό,τι κι ό,τι. Σε χώρες όπως η Ινδία και η Σρι Λάνκα, υπάρχει πραγματικά το επάγγελμα του στυλίστα ελεφάντων, γιατί εκεί τα υπέροχα αυτά ζώα δεν βρίσκονται μόνο στη φύση ή σε ζωολογικούς κήπους. Παίζουν ενεργό ρόλο στην θρησκευτική παράδοση και στην κουλτούρα της μετακίνησης και πρέπει να είναι ντυμένα και στολισμένα κατάλληλα. Να σας ενημερώσουμε ότι ένας στυλίστας ελέφαντα παίρνει 400-1000 δολάρια ανά ελέφαντα που ντύνει.
4. Υπεύθυνος συγγνώμης
Ναι, στην Ιαπωνία υπάρχουν γραφεία και άνθρωποι που αναλαμβάνουν να ζητήσουν συγγνώμη εκ μέρους σου αν εσύ δεν μπορείς ή νομίζεις ότι θα τα θαλασσώσεις. Η συγγνώμη δια αντιπροσώπου πληρώνεται κανονικά. “Sorry seems to be the hardest word”, που θα έλεγε και ο Elton John.
5. Σπρώχτης ανθρώπων
Στην Ιαπωνία επίσης υπάρχει ένα επάγγελμα γνωστό ως oshiya, το οποίο περιγράφει τους υπαλλήλους του μετρό και του τρένου που η δουλειά τους είναι να σπρώχνουν τον κόσμο μέσα στο βαγόνι κατά τις ώρες αιχμής, ώστε η διαδικασία να γίνεται πιο γρήγορα. Νομίζω ότι στην δική μου συνείδηση, η δουλειά αυτή μπαίνει στο top3 των πιο «μα τι στην ευχή!» επαγγελμάτων.
6. Συμμέτοχος πένθους
Υπάρχουν μέρη στον κόσμο που οι άνθρωποι προσλαμβάνονται για παρευρεθούν και να κλάψουν σε κηδείες. Αν σας φαίνεται περίεργο, ανατρέξτε στην δική μας παράδοση ή σε πολλών ακόμα λαών, που από τα βάθη της ιστορίας υπάρχουν μοιρολογίστρες που συνοδεύουν τον νεκρό στην τελευταία κατοικία του (sic). Κι αν νομίζετε ότι πλέον συμβαίνει σε μακρινές χώρες, μάθετε ότι υπάρχει ακόμα και στο Λονδίνο αντίστοιχη υπηρεσία.
7. Προστάτης αυτοκινήτων
Τους λένε gorilla στην Ισπανία, franeleros στο Μεξικό και frapitta στην Αργεντινή. Απαντώνται και με το όνομα cuidacarros, δηλαδή αυτοί που προσέχουν αυτοκίνητα. Αφήνεις το αυτοκίνητό σου και φοβάσαι μη στο σπάσει ή στο κλέψει κάποιος. Οι cuidacarros είναι εκεί και προσέχουν να μη συμβεί κάτι τέτοιο, έναντι ενός μικρού αντιτίμου.
8. Ψαράς ποδηλάτων
Στο Αμστερνταμ η αγάπη για τα ποδήλατα δεν κρύβεται. Στους δρόμους του κυκλοφορούν περίπου 2 εκατομμύρια ποδήλατα. Κάποια από αυτά μπορεί τυχαία ή λιγότερο τυχαία να πέσουν μέσα σε κάποιο κανάλι. Εκεί αναλαμβάνουν δράση οι ψαράδες ποδηλάτων που με μια μεταλλική δαγκάνα, ψαρεύουν το ποδήλατό σου από το νερό. Τα νούμερα λένε ότι 15.000 ποδήλατα ψαρεύονται κάθε χρόνο, και οι «ψαράδες» κάνουν αυτή τη δουλειά από το 1960.
πηγή:kariera.gr