Αρκετοί θεωρούν ότι ένα πτυχίο πανεπιστημίου, είναι βασικό «εργαλείο» για να βρεις μια θέση εργασίας στον τεχνολογικό κόσμο. Όμως, ο αριθμός των θέσεων εργασίας σε εταιρίες τέτοιου έχει αυξηθεί σε παγκόσμια κλίμακα. Έτσι, πολλά μεγάλα brands, έχει πάει σε άλλα, πιο εναλλακτικά μονοπάτια, για να βρουν εργαζομένους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της IBM. Η οποία βλέποντας το νέο τοπίο που έχει δημιουργηθεί, αναζητά εργαζομένους, κοιτώντας κυρίως τα skills που διαθέτουν και όχι τα πτυχία. Ο τεχνολογικός κολοσσός, πολλές φορές ψάχνει για ταλέντα, σε διάφορα coding programs ή μέσω συνεργασιών με διάφορα σχολεία.

«Καθώς οι βιομηχανίες μετασχηματίζονται, δημιουργούνται θέσεις εργασίας που απαιτούν νέες δεξιότητες- οι οποίες με τη σειρά τους απαιτούν νέες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και την πρόσληψη» λέει η CEO της IBM, Ginni Rometty, μιλώντας στο USA Today.

Αυτές οι «νέες θέσεις εργασίας» γίνεται όλο και πιο δύσκολο να καλυφθούν. Μόνο στις ΗΠΑ υπάρχουν περισσότερες από 500.000 ανοικτές θέσεις εργασίας σε τομείς που σχετίζονται με την τεχνολογία,όπως λέει το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ..

Όπως σημειώνει πάντως το CNBC, βλέποντας τα πράγματα σε παγκόσμιο επίπεδο, αρκετές εταιρίες πάνε στην τακτική της IBM, αναζητώντας πλέον εργαζομένους χωρίς πτυχίο πανεπιστημίου. Στον συγκεκριμένο δρόμο κινούνται brands όπως η Intel και η GitHub

Πηγή:it’s possible

Κοινοποίησε :)