Το εντυπωσιακό “μπλε ηλιοβασίλεμα” από τον πλανήτη Άρη! Δείτε το βίντεο..

Ο “κόκκινος πλανήτης” είναι γεμάτος εκπλήξεις. Δείτε το μπλε ηλιοβασίλεμά του σε βίντεο.

Μετά από τις ολοκάθαρες φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA από τον πλανήτη Άρη, σειρά έχει το μπλε ηλιοβασίλεμα που πραγματικά εντυπωσιάζει.

Παρόλο που ο Άρης φέρει το προσωνύμιο “Κόκκινος Πλανήτης”, το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα στο βίντεο που μας παρουσιάζει η NASA, είναι σε μπλε αποχρώσεις.

Το μπλε ηλιοβασίλεμα βιντεοσκοπήθηκε από ένα άλλο διαστημικό όχημα της NASA, το Spirit, το οποίο βρισκόταν στον πλανήτη από το 2005 έως το 2015, και όχι από την μηχανή του InSight.

Αν και το βίντεο μετρά ήδη τρία χρόνια, έχει γίνει τώρα viral και κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με αφορμή τις φωτογραφίες του πλανήτη Άρη και τη διαστημική αποστολή, που αποτελεί την κύρια συζήτηση των τελευταίων ημερών.

Πρόκειται, πάντως, για ένα εκπληκτικό φαινόμενο που μαγεύει, ενώ υπάρχει εξήγηση για το μπλε χρώμα του ήλιου. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως οι αποχρώσεις αυτές δημιουργούνται από την κόκκινης σκόνη στην ατμόσφαιρά του Άρη, που φιλτράρει μεγάλη ποσότητα από τις ερυθρές ακτίνες του ήλιου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κατά τη δύση του ήλιου στον Άρη, το φως να «περνά» μέσα από τα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, όπου και η σκόνη είναι πυκνότερη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον «κόκκινο» πλανήτη ο Ήλιος εμφανίζεται μικρότερος κατά 2/3, εξαιτίας της μεγαλύτερης απόστασης του πλανήτη Άρη από το κέντρο του Ηλιακού μας Συστήματος.

Κοινοποίησε :)
Help-Desk